Vid Beckershofs herrgård sträcker Tisnaren ut sig. Det är en av Sveriges renaste källsjöar där det har fiskats kräftor i generationer. När Charles och Elisabet Asker tog över herrgården efter Charles föräldrar tog de även över traditionen att fiska kräftor.
- Det är få kvinnor i Sverige som har fiskat så mycket kräftor som jag. Till stor del beror det på att fisket är väldigt mansdominerat, säger Elisabet Asker.
Charles och Elisabet Asker levererade kräftor till restauranger och privatpersoner i Stockholm under många år. Arbetet de hade lagt ner på fisket resulterade i en av Sveriges största kafékedjor.
- Det vi hade fått ihop från kräftfisket använde vi som ett startkapital till det som i dag är Espresso house. Under den tiden fiskade vi varje dag från slutet av juli till början av oktober. Under juni och juli skedde införsäljningen till krogarna och saluhallarna i Stockholm. I dag levererar vi inte kräftor längre då åtkomsten inte är lika stor, berättar Elisabet Asker.
Hon upplever en speciell känsla när hon fiskar kräftor.
- Förut gick vi upp fyra på morgonen och drog upp burarna. Det var kallt och disigt och när vi hade dragit upp burarna gick vi in och åt frukost. Det var otroligt mysigt att få göra det.
Elisabet Asker tycker kräftfiske är något väldigt spännande.
- Det finns något väldigt kittlande med kräftfiske. Det är så spännande att se hur stora kräftorna är och hur många som finns i buren.
Paret ägnar sig fortfarande åt kräftfiske trots att de inte har det som heltidssysselsättning. I dag bjuder de in företag till kräftskivor vid herrgårdens turkiska paviljong.
- Det har alltid varit kräftskivor här ute. Charles mamma hittade dricksglas i vattnet utanför paviljongen för många år sedan. Förmodligen har det festats till här ute under flera generationer.
Under augusti har hon och hennes familj även en privat kräftskiva.
- För oss är det en stor högtid. Det är så festligt och lite som en maskerad med alla tillbehör, sånger och god mat.