Bilist tvingades väja för omkörare – voltade ner i diket

En bil voltade av länsväg 216 utanför Björkvik strax efter klockan sju på torsdagsmorgonen, sedan föraren tvingats väja för en omkörare i motsatt färdriktning.

28 februari 2019 07:26

Olyckan inträffade i höjd med Ottekils vägskäl i riktning mot Nyköping och polis, ambulans och räddningstjänst ryckte ut. Larmet kom 07.16 på torsdagen.

– Det var en omkörningsolycka där en bil tvingades väja för en som körde om, och i samband med det så voltade den, berättar Erik Terneborn, presstalesperson för polisens Region Öst.

Båda bilarna kördes enligt polisen av kvinnor i 45-årsåldern. Kvinnan i den väjande bilen som sedan voltade fördes till sjukhus i ambulans. Det är oklart vilka skador hon ådrog sig i samband med olyckan, men enligt Erik Terneborn kunde polisen höra henne på sjukhuset under förmiddagen.

– Så det är troligen inte livshotande.

Kvinnan i den omkörande bilen, som misstänks ha orsakat olyckan genom att köra om trots att hon hade möte, kommer att utredas för brott.

– Vi rubricerar det som grov vårdslöshet i trafik, säger Erik Terneborn.

Enligt Trafikverket var det stor påverkan på trafiken mellan Danbyholm och Kosta i riktning mot Gammelsta under blåljuspersonalens arbete på platsen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Janne Strömberg