Hovrätten river upp tingsrättsdom

Mannen dömdes i tingsrätten till sex månaders fängelse för misshandel. Nu har hovrätten rivit upp domen och friar mannen.

22 februari 2019 10:00

Det var i april 2016 som bråk uppstod på dansgolvet på ett av Katrineholms uteställen. En man på dansgolvet blev slagen med ett ölglas i ansiktet, vilket ledde till sårskador i ansiktet som fick sys. Han led också av huvudvärk under lång tid efter händelsen. I samband med bråket blev en kvinna knuffad så att hon föll i golvet.

Vittnen på utestället har berättat att den som slagits med ölglaset och knuffat kvinnan var en 35-årig man som sprang ifrån dansgolvet efter händelserna och som senare dömdes till sex månaders fängelse i tingsrätten. De som utsatts för misshandeln kände igen mannen när de såg en bild på Facebook några dagar senare.

Mannen överklagade domen till Svea hovrätt, som nu gått på hans linje och helt friar honom från alla anklagelser. Ett annat vittne har framträtt och sa i hovrätten att det inte var 35-åringen som sprang ifrån dansgolvet.

Hovrätten anser, att de vittnesmål som åberopades i tingsrätten har mycket begränsat bevisvärde och skriver att det inte finns någon annan bevisning som binder 35-åringen till misshandeln. Därför är det inte ställt utom rimligt tvivel att han misshandlat personerna och därför ska han frias.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Cecilia Tuohy

Ämnen du kan följa