Kafé ska locka nya kunder till Ingvaldstorp

Nyårsafton 2016 var makarna Claesson – Mattias och Barbro – och handlade blommor vid Ingvaldstorps handelsträdgård. Drygt två år senare slår Barbro Claesson upp dörrarna till det nya kaféet vid sidan av växthusen.

22 februari 2018 08:27

Barbro Claesson har verkat med sitt företag Mat och bak i drygt tio år och tankarna på att göra något nytt fanns i bakhuvudet på henne den där nyårsaftonen för två år sedan.

– När vi åkte hem sa jag till maken: "Att Ingvaldstorp inte har ett kafé?". Några veckor senare ringde jag till Lena Johansson och frågade samma sak och hon svarade: "Jodå men vi vill inte hålla på med det".

– Då sa jag till henne att jag gärna ville det och hon blev positiv och skulle prata med Micke (Mikael Johansson). Dagen efter ringde hon och sa att han är på, vi kör, säger Barbro Claesson.

Kaféet var tänkt att inrymmas i en del av en länga ihop med ladan där försäljningen av hästtillbehör finns men efter några turer slutade det med en ny byggnad – sammanbyggd med den från början tänkta.

– Jag ville ha ett litet kafé men nu blev det mycket större, men oj så fint det blev, säger Barbro Claesson.

En handelsträdgård är för många ett utflyktsmål och kunderna efterfrågar ofta något att förtära. Tidigare har det funnits en kaffehörna med Delicatobröd. Fabrikskakor i plast byts nu mot hembakt.

Det är meningen att båda företagen ska locka kunder åt varandra. Barbro Claesson arrenderar lokalerna av Ingvaldstorps handelsträdgård. Menyn är en ren kafémeny, tillståndet tillåter inte matlagning.

Inredningen är färgsatt i lugnande blå kulörer med stilrena vita möbler. I trädgårdsserveringen ramar växter in borden och stolarna. Det känns nästan som att sitta hemma i sin egen trädgård när kaffet inmundigas.

Rörelsen är ett rent familjeföretag som sedan ett drygt år även innehåller Café Munterhuset i Vrena.

– Nu är det vår dotter Lina som håller ställningarna i Vrena, här hjälper maken Mattias samt sönerna Elias och Hugo till och dessutom har vi två anställda, berättar Barbro Claesson.

Det är meningen att handelsträdgården och hästbutiken ska kunna anordna kundevenemang i kaféet i framtiden.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tomas Nilsson

Ämnen du kan följa