Katrineholmare dömd till fängelse

Den 23-årige katrineholmaren var sedan tidigare dömd till skyddstillsyn när han åter satte sig bakom ratten, utan körkort och med narkotika i blodet. Nu väntar i stället ett åtta månader långt fängelsestraff.

27 februari 2019 11:00

23-åringen döms för olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott. I det ena fallet erkänner mannen att han kört bilen trots att han inte har rätt till det. I det andra fallet hävdar 23-åringen att han fått skjuts till bilen och satt i den och väntande på att den skulle bärgas.

En polis berättar att de mötte en röd bil på riksväg 52, den aktuella dagen, och att de vände direkt eftersom de var ute och letade efter en röd bil. När de kom runt en kurva hade den röda bilen stannat vid en busshållplats. På förarplats satt 23-åringen.

Det fanns, enligt domen, spår efter bilen på platsen men inte efter någon annan person än poliserna. Den ena av poliserna säger att hen är säker på att bilen som 23-åringen satt i var samma bil som de mötte.

Tingsrätten konstaterar att detta är femte gången inom ett år som 23-åringen har lagförts för grov olovlig körning. Därmed har han återfallit i brott under skyddstillsynen, vilken han heller i övrigt inte har skött.

Nyköpings tingsrätt undanröjer den tidigare påföljden om skyddstillsyn och dömer i stället mannen till fängelse.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carina Bergius

Ämnen du kan följa