"Vi kommer inte till jobbet utan dem"

Insikten om vikten av snöröjarnas arbete ledde till gratis fika på Fridhems kaffestuga.

11 februari 2019 10:45

Fridhems kaffestuga ligger precis i hörnet av två vägar: dels stora vägen mellan Flen och Katrineholm, dels en mindre väg mot Flodafors. När det snöade som värst förra helgen och Marina Andersson ändå lyckades ta sig till jobbet i kaffestugan, började hon fundera.

– Jag hörde att hemtjänsten hade problem att ta sig fram också och jag tänkte att jag ju faktiskt inte skulle ha kommit till jobbet alls om det inte var för snöröjarna. Det var värt gratis fika, tyckte jag. De hade varit ute halva natten redan då och kaffet i deras termosar borde vara kallt, om det inte redan var slut.

Hon spred budskapet på Facebook, att snösvängens personal skulle få fika på kaffestugan, och när stugan öppnade vid 11 stod redan en frusen och säkert kaffesugen snöröjare på trappan.

– Han fick kaffe och macka och fick en macka att ta med sig ut i plogen också, säger Marina Andersson.

Under dagen droppade några snöröjare till in, men Marina Andersson och hennes kollega Linnéa Karlsson konstaterar att det kanske inte var så lätt för dem att ta del av fikaerbjudandet, är de ute i snöplogen har de knappast tid att titta på Facebook.

Nu har snön på vägarna tinat bort, men blir det lika mycket snö igen blåser kaffestugan liv i erbjudandet igen.

– Kommer inte vi till jobbet så kommer ju inte kunderna hit heller, konstaterar Marina Andersson och Linnéa Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Cecilia Tuohy

Ämnen du kan följa