Vinterfest lyste upp regnig lördag i Vingåkers folkpark

På lördagen arrangerades "Vinterfest" på Vingåkers folkpark för första gången, med mat, musik och samvaro.

9 februari 2019 18:45

Vad ska man göra när det är slaskiga och kalla februaridagar? Om man frågar Ludmila Holm, integrationsområdeschef i Vingåker, får man svar:

– Man samlas och har roligt. Det är alltid trevligt att skapa något gemensamt.

På lördagen arrangerades den första "Vinterfesten" i folkparken, med mat från olika länder, dans, musik, clownverkstad, trolleri och samvaro.

Nioårige Nils Christensson var en av deltagarna i clownverkstaden på Vinterfesten, klädd i mångfärgad peruk och dinosauriedräkt.

– Vi ska klä ut oss, det är roligt, sa han, och berättade att han går på teaterlek varje vecka.

Många andra dräkter fanns också att låna.

Trollkarlen Philip Frondelius uppträdde på scen under vinterfesten, liksom musikerna Fadi och Ronaldo, och zumbagruppen från Vingåkers gymnastikförening. Schackklubben var också på plats i folkparken.

Maten som bjöds var dels stark eritreansk kycklinggryta, "zigni", med platta bröd att doppa i. Det fanns också stekt ris med grönsaker och vitlökssås och maten var lagad av kvinnorna i projektet "Matresan", där Nelli Ecdar, tidigare deltagare, nu leder projektet.

– Tanken är att kommunens kockar får sällskap i köket av sex matintresserade kvinnor. Kockarna får lära sig nya rätter från andra länder och kvinnorna kommer närmare arbetsmarknaden när de lär sig arbeta i ett storkök. Måltidspersonal är ett bristyrke, så alla vinner på det, konstaterade Susanna Larsson, måltidschef i Vingåkers kommun.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Cecilia Tuohy

Ämnen du kan följa