Försvunnen kvinna fortfarande borta

Den kvinna i 70-årsåldern som försvann i trakterna av Kjula den gångna helgen är ännu inte återfunnen. Det uppger polisen.

Den kvinna som försvann i trakterna av Kjula i helgen är fortfarande försvunnen, uppger polisen. En stor sökinsats ägde rum under måndagen.

Den kvinna som försvann i trakterna av Kjula i helgen är fortfarande försvunnen, uppger polisen. En stor sökinsats ägde rum under måndagen.

Foto: Pontus Stenberg

Kjula2019-11-05 09:40

Klockan var strax före 9.30 på söndagen när polisen larmades om den försvunna kvinnan. Anhöriga som kommit till hennes hus hade då upptäckt att hon inte var hemma. Den sista kontakten med kvinnan skedde under lördagen och det är därmed oklart exakt när hon försvann.

Enligt polisen finns ingen misstanke om brott. Man tror dock inte att kvinnan håller sig borta frivilligt.

Både under söndagen och måndagen skedde en omfattande sökinsats i området. På tisdagen samlades frivilligorganisationen Missing people vid Kungsvallens IP för att söka i Kjula.  

En polishelikopter har sökt av området med värmekamera. Buss- och taxiföretag har informerats om försvinnandet och förarna har uppmanats att hålla ögonen öppna.

En stor styrka från hemvärnet med sammanlagt 43 hemvärnssoldater, hjulgående och bandgående fordon samt motorcyklar och hundförare har deltagit i sökandet. Senare under måndagsförmiddagen meddelade polisen att man även tagit hjälp av försvarsmakten och att en drönare skulle skickas upp. Samtidigt har polisen gått ut i sociala medier och bett allmänheten om hjälp.

Men hittills har man inte återfunnit kvinnan.

Christer Sjökvist, chef för lokalpolisområde Eskilstuna säger att sökandet fortsätter, men inte med samma metoder som tidigare. Exakt vilka åtgärder som vidtas beror på vilka tips polisen får in. 

–  Vi vill fortfarande ha hjälp av allmänheten. Gör ingen egen bedömning av de tips du har utan kontakta oss. Ring 114 14, uppmanar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!