Miljoninvesteringar i Kjulaföretag

Hälsinge lantkök satsar tre miljoner kronor i ett styckeri i Kjula. Styckeriet ska bli företagets förnämsta och investeringen väntas skapa fem nya arbetstillfällen.

Kjula2011-08-04 06:40

I maj i år tog Hälsinge lantkök över ägandet i familjeföretaget Erik Rydells kött i Kjula. Nu satsar hälsingeföretaget med vd Britt-Marie Stegs i spetsen på att göra styckeriet till koncernens främsta, det ska bli ett så kallat koncept-styckeri.

- Vi är mycket positiva till deras insatser, de kan det här med kvalitet. De är utvalda av oss för att de är mycket duktiga, säger hon.

Styckeriet i Kjula ska hantera koncernens allra finaste kött. Köttet är hängmörat och säljs till restauranger och butiker i hela landet.

De nuvarande lokalerna räcker inte till för att hantera de 35 ton kött i veckan som styckeriet ska leverera. Till hösten bygger man därför ut för att bland annat inrymma en större kyl för hängmörat kött. Satsningen medför även nyanställningar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om