Redan i dag lägger vi i snitt lika mycket tid på att vara uppkopplade som att sova. Självklart förändras även våra liv då. De närmaste åren är som ett svart hål, vi vet inte vad som kommer att hända.
Flera menar att sociala medier är den "riktiga" världen redan i dag. Att träffas fysiskt är bara en förlängning av den digitala gemenskapen.
Det är svårt att greppa för många, men en självklarhet för den yngre generationen. All kommunikation mellan människor sköts på sociala medier, sen genomförs planerna i den fysiska världen.
Och vi vet väldigt lite om det som just nu pågår runt omkring oss i det digitala landskapet.
De digitala kunskapsklyftorna - eller snarare intresseklyftorna - har delat befolkningen. De som är med på utvecklingståget och de som står stilla och kommer att förlora inflytande och makt snabbare än de själva tror.
Jag tror du känner igen dig i den här utvecklingen, det finns ständigt en känsla av att alltid ligga efter. Och så kommer det alltid vara, det är omöjligt att ha full koll.
Själv försöker jag hänga med i utvecklingen, men oavsett hur intresserad jag är finns kunskapsluckor även hos mig.
Många av er vet nog inte vad Snapchat är, trots att över 80 procent av ungdomar i åldern 12-15 år använder den sociala appen i Sverige och har över 100 miljoner användare över världen. Jag gör tafatta försök att förstå storheten med Snapchat, men oftast slutar engagemanget efter några dagar. Det blir aldrig en naturlig del i min vardag. Kontakt med vänner sker via Facebook eller sms, rena rama stenåldersverktygen i dessa dagar.
Eventet Webbdagarna samlade 1500 personer i Stockholm förra veckan. Föreläsare från hela världen hade bjudits in för att prata om digital utveckling.
Cyberfilosofen Alexander Bard berättade om trender. Han förutspår att Instagram kommer att dö. Enligt Bard tittar inte 98 procent av användarna på andras bilder, eftersom de själva är så upptagna med att ladda upp sina egna.
När alla har möjlighet att få stor uppmärksamhet på Instagram medför det till slut att ingen sticker ut eller blir extra intressant. Du tänker mest på att synas själv, men ingen ser dig.
För mig är Instagram favoriten bland sociala medier. Jag har ett offentligt konto, @jensw81, men också ett privat konto där jag samlar bilder för min närmaste krets och ser det som en slags dagbok.
Kanske tyder mitt stora intresse för Instagram på att tjänsten kommer dö ut. För jag är inte framtiden. Jag är 35 år, alltså en gubbe i den digitala världen.
Framtiden är onekligen svår att förstå, författaren Adam Smiley Poswolsky från San Francisco gjorde det tydligt under Webbdagarna. Han tog upp hur arbetsmarknaden förändras av den digitala utvecklingen. 65 procent av våra barn kommer i framtiden ha arbeten som ännu inte uppfunnits. Det betyder att vi inom 10-15 år kommer ha en helt ny verklighet att förhålla oss till, inte bara digitalt utan även i samhället.
Om du liksom jag fortfarande gillar stenåldersverktyg som Facebook, Instagram och Twitter tycker jag att du ska följa Eskilstuna-Kuriren och Strengnäs Tidning i dessa kanaler.
Det kommer ge dig bättre koll på det verkliga livet.