Julens absoluta höjdpunkt

Farmors inlagda sill, mammas gravade lax, löjromen, oxöga och hembakat vörtbröd.

Krönika av Kristina Levin2014-12-24 06:30

Julens riktiga högtid – julmaten på julaftonens bord – är här.

I år är jag väl förberedd med ordentligt beställd ekologisk julskinka, den var svår att få tag på förra året, hemgjorda älgköttbullar och egenstoppad viltsvinskorv.

Bland annat.

Med åren har nämligen klapparnas plats som nummer ett på listan över det som är bäst med julen fått ge vika för maten. Med åren har jag lyckats översätta mammas, mormors och farmors ypperliga matkunskaper till egna resultat som väl håller stilen, i vissa fall överträffat dem.

Varje år får något nytt plats på smörgåsbordet, i år grönkålschips och mandelmusslor. Mums!

Oavsett vad hur tycker bäst om med julen hoppas jag att du får mycket av det.

God jul och gott nytt år önskar jag alla läsare av Strengnäs Tidning!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om