Hur många gånger har man inte stått och skakat utomhus i minusgrader med ett kallt glas bubbel i näven?
Det är nyårsafton och man ska kolla in raketerna samtidigt som den ädla drycken i glaset nästan fastnar mot läpparna i kylan.
Glöm det.
Med erfarenhetens bittra eftersmak har jag lärt mig att världens godaste vin, Champagnen, gör sig allra bäst redan på eftermiddagen när de eventuella gästerna kommer inrumlande genom ytterdörren.
Det är då magin inträffar.
Den första skålen får hela kroppen att skälva av välbehag och hela ansiktet spricker upp i ett glädjegrin.
Jag vill på intet sätt sprida någon alkoholpropaganda – men det är få saker som piggar upp så mycket som ett glas gott franskt bubbel.
Det är liksom kronan på verket, festfixaren och den ultimata lyxkänslan.
Får man sedan en riktigt vällagad middag – kött, skaldjur eller vegetariskt spelar ingen roll – är i alla fall min afton fulländad.
Men som med allt gott här i världen ska man nyttja även bubblet med måtta. Annars finns risken att man somnar redan vid tiotiden på kvällen. Och vem vill missa tolvslaget på nyårsafton?
Inte jag i alla fall, som hoppas och tror att 2015 blir bra mycket bättre än det oroliga 2014.
Skål ta mej fan – och Gott nytt år!