Varför är det på detta viset?

Krönika av Mikael Andersson2016-04-29 05:30

Är det någon som kan förklara för mig varför kotletter och karréer är så snett skurna. Den tjocka delen, den med ben, den behöver grillas länge för att bli riktigt genomgrillad och den delen med kött behöver inte ligga så lång stund på gallret.

Hur kommer det sig då att kotletterna har en två till tre centimeter tjock benbit medan den andra sidan på kotletten planar ut i intet eller knappt en centimeter?

Jag har en konspirationsteori om att handlarna med flit sågar till kotlettraderna på det här viset för att vi konsumenter ska få mer ben och mindre kött för pengarna. Överskottet gör man kanske köttfärs av, inte vet jag, hoppas jag har fel.

I kväll struntar jag i sneda kotletter, då blir det stenåldersmatlagning och kaffekokning över öppen eld ute i den sörmländska vildmarken.

Trevlig grillhelg på er.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!