Kackla inte om maten i påsk

Krönika av Therése Norén2014-04-17 05:30

När högsta hönset på avdelningen kläcker en galen idé om att intervjua en höna, så kacklar man inte emot precis. Jag hintade om det redan förra veckan, men nu är det dags för reportaget att få vingar och flyga ut till er läsare. Själv så är jag väl predestinerad att ta kvasten till Blåkulla, som månget kvinnfolk gjort i urminnes tider. När jag skulle skriva en notis om påsk och skrock häromdagen stötte jag på en rolig titel på en artikel som en forskare skrev 2003:

"Först ska vi till Blåkulla, sen ska vi till McDonald's". Och för stressade småbarnsfamiljer kan nog det vara högsta verklighet under den kommande helgen mellan ägg, sill, lax och annat som blivit tradition i många svenska hem – för barndomens påskmeny bjöd sällan på överraskningar. Som tur är har mina barn börjat växa ifrån billiga snabbhamburgare och kan så smått börja tänka sig mer exotiska kulinariska utsvävningar som kreolska grytor med chorizo och pulled pork med touch av chili. Även fast det är påsk. Morsan får säga vad hon vill!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om