Kulturfestival för seniorer

Två pjäser, klezmermusik, föreläsning, körsång och show – i helgen är det premiär för Eskilstunas första kulturfestival för seniorer. Plats är kulturhuset Royal.

3 april 2019 15:46

– Vi riktar oss till seniorer men alla är förstås välkomna och det är fritt fram att välja och vraka bland våra programpunkter, säger Erland Lundström, eldsjäl i teaterföreningen som tar sig an pjäsklassikern "Hemmet" av Bengt Bratt och Kent Andersson lördag eftermiddag.

Dessförinnan leder pianisten, tillika senioren, Gunnar Sandevärn körsång – och på kvällskvisten lirar klezmerbandet Den flygande bokrullen.

Eva Klevefelt kör uppvärmning och show på söndagen och om henne säger Erland Lundström lite dunkelt att hon är "ett fynd från Torshälla - exakt vad det betyder avslöjas på plats.

Helgens andra teaterföreställning svarar nystartade SPF:s teatergrupp som blandar texter av August Strindberg, Olle Adolphson, William Shakespeare med vitsar från tidningen MAD.

Framöver planerar SPF-skådisarna att sätta tänderna i Dario Fo, så nästa års kulturfestival kan mycket väl bjuda på fars av italienskt snitt.

Därutöver föreläser Karin Winberg under vinjetten "Selma Lagerlöfs brev" och tre scenrävar intervjuas om sina minnen på tiljan. Det handlar om Sonny Nilsson och Kristina Nilsson, mångåriga slitvargar i Eskilstunarevyn och Harriet Karlsson med ett förflutet i Scenknuten.

Kulturhelgen avrundas med en musikalisk show signerad VibrAccordeon band och Lilla Storbandet.

– Vi hoppas göra kulturfestivalen till en årlig tradition, säger Erland Lundström som sett Teaterföreningen S:t Eskil växa till sig i medlemsantal under arbetet med arrangemangen. Fler och fler tar på sig olika roller för att få allt att funka.

Kulturfestivalen sponsras av Rekarnestiftelsen.

INFO

Teater: "Hemmet" med Teaterföreningen S;t Eskil, "Livet 3,0" med SPF:s teatergrupp.

Musik: Körsång med Gunnar Sandevärn, Den flygande bokrullen, VibrAccordeon, Lilla Storbandet.

Föreläsning: "Selma Lagerlöfs brev".

Kulturfestivalen arrangeras av Teaterföreningen S:t Eskil med stöd av Rekarnestiftelsen. Biljetter på ABF eller på plats på Royal. Tid: Lördag start 15. Söndag start 14.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Eva Axelsson

Ämnen du kan följa