Oljebaren i Kvicksund slog upp portarna

Gästerna strömmade till direkt när Oljebaren i Kvicksund på lördagen öppnade för säsongen. "Vi är jätteglada att det kommer tillbaka", säger gästen Emma Herdenstam.

Barchefen Max Ekholm och krögaren Stefano Basagni på Oljebaren i Kvicksund.

Barchefen Max Ekholm och krögaren Stefano Basagni på Oljebaren i Kvicksund.

Foto: Joachim Sorbe

Kvicksund2024-06-22 16:15

När Oljebaren i Kvicksund slog upp portarna började det genast komma ner gäster från Södra Kvicksundsvägen till baren och uteserveringen vid vattnet. Först av alla var familjen Herdenstam med mamma Eva, pappa Christian och dottern Elvira.

– Det är jätteroligt för hela Kvicksund att det är lite nytt som kommer in, med ny mat och att det är lite lokala människor som är här. Man känner de som är här också, säger Eva Herdenstam.

Nytt för i år är att det har byggts ett kök och en liten matsal i samma byggnad som glassbaren ligger i. Det har också inrättats en pop up-bar. Tanken är att Oljebaren ska öppna klockan 12 varje dag. Hur dags Oljebaren, som har cirka 80 sittplatser, stänger på kvällarna beror på hur länge gästerna stannar kvar.

– Vi är väderberoende eftersom den mesta verksamheten sker utomhus. Vi är inte i den byggnaden som förra året för den ska ju byggas om, säger krögaren Stefano Basagni.

undefined
Barchefen Max Ekholm och krögaren Stefano Basagni på Oljebaren i Kvicksund.

Det fanns cirka 100 platser inomhus i byggnaden som användes förra året, men som inte används i år. Stefano Basagni berättar att verksamheten förra året var ett slags test.

– Förra året skapades det en sorts magi och den magin var det nog Kvicksundsborna själva som skapade för de har ingen mötesplats, säger han.

Det har funnits en ambition att bygga ett nytt hus för Oljebarens verksamhet som skulle ha stått klart till den här sommaren.

– Men det dröjer med byggloven för det så att då blev det en sån här variant i år också. Vi tyckte det var synd att inte göra någonting. Det gick ju bra förra året så då kör vi på det här så länge.

undefined
Först av alla var familjen Herdenstam med mamma Eva, pappa Christian och dottern Elvira.

Planen är att ha öppet varje dag under sommarsäsongen.

– Vi har ett permanent alkoholtillstånd nu så vi kommer att ha verksamhet året runt. Så att då blir det inne i matsalen, i huset. Det blir roliga event på helgerna, säger Stefano Basagni.

Han är en rutinerad krögare med bakgrund i Västerås.

– Eftersom jag är italienare är menyn italiensk-inspirerad. Det är både italienska och svenska rätter.

– Alla kan komma hit oavsett plånbok.

Stefano Basagni vill tillsammans med padelbanan och glassbaren bidra till att skapa en "italiensk parkkänsla" längs sjökanten.

– Vi ser det här långsiktigt. Vi ska bygga upp det här och vara här många år. Speciellt som jag har flyttat ut hit från Västerås. Då vill jag bo och jobba här i framtiden, säger han.

undefined
Pop up-baren är en av årets nyheter på Oljebaren.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!