Labero tillbaka med eldig motormagi

Illusionisten Joe Labero har slagit sig ihop med Youtubefenomenet och extremsportarna Rackartygarna. Purfärska gemensamma showen "Inflame" dundrar in i Nyköping i slutet på mars.

12 februari 2019 19:36

Det blir allt annat än lagom när Joe Laberos nya magishow "Inflame" angör Sörmland. Nu på fredag den 15 februari sätts den upp i Stiga Sports arena i Eskilstuna och den 24 mars kommer den till Rosvalla i Nyköping. Förutom illusioner på högsta nivå väntar halsbrytande stunttrick på motorcyklar.

Och en hel del eld. Joe Labero konstaterar att det inte sparats på krutet.

– Jag har ju hållit på väldigt länge och det gäller att alltid våga tänka nytt för att kännas spännande och själv utvecklas som magiker och illusionist. Kombinationen av motorljud, bensin- och dieseldoft, galna tricks, mystik, eld och yxkastning har resulterat i en magisk liveshow som känns som ett lyckosamt koncept för alla, säger Joe Labero och fortsätter:

– Det är väldigt mycket Wow! Hur gick det där till? Att jobba med Rackartygarna, som är betydligt yngre än vad jag själv är, är ett sätt för mig att nå ut till en helt ny publik och även ett sätt att få min publik att möta framtidens superstjärnor.

Youtubefenomenet Rackartygarna har över 300 000 följare och över 90 miljoner visningar av sina videofilmer, där de kombinerar olika extremsporter, parkour och motorcykeltrick.

– Jag känner mig hedrad över att få jobba med dem, även om jag har haft en lång karriär inser jag att jag ligger i lä i jämförelse med hur många de når ut till, säger Joe Labero som själv tillbringat de senaste åren i Las Vegas där han haft ett längre kontrakt på showen "Inferno".

Inom kort flyttar dock illusionisten och även showen till Kina och Macao, en halvö belägen väster om Hongkong, känd som Asiens Las Vegas. Att premiären av "Inflame" skulle ske i Sverige före Kinaäventyret var självklart för den Alvestafödde illusionisten.

– Senast jag gjorde en stor show här hemma i Sverige var för två år sedan. Det känns jättekul att komma hem ett par månader innan jag drar vidare, träffa vänner, käka husmanskost och samtidigt få bjuda publiken på en showmässig helhetsupplevelse, säger han.

Rackartygarnas trick kommer att filmas och visas i realtid på stora skärmar på arenorna – liksom Joe Laberos fingerfärdiga trolleritrick med eld och kort.

– Jag själv lever ju min pojkdröm som jag haft sedan jag var tonåring. Jag hoppas vi med "Inflame" får ut de yngre kidsen i verkligheten. Showen blir som ett magiskt garage där publiken blir högst delaktig, avslöjar han.

Motorer och bensindoft, är det verkligen så hett tema i den rådande klimatdebatten?

– Jag cyklar elcykel i Las Vegas och provkörde en Tesla härom dagen, mitt miljöintresse är stort. Ska man göra en helhetsupplevelse för en publik mellan 5 och 95 år krävs att det är visuellt, internationellt och spännande och här känns konceptet helt rätt, trots att det blir lite avgaser inne i arenorna. Jag vill ena den nya surfgenerationen med den jag själv kommer ifrån och tror att en show av det här slaget verkligen kan tilltala en stor målgrupp, säger Joe Labero som planerat in lite extratid i Nyköping.

– Nyköping har jag varit i tidigare och det är alltid en grym publik så det känns kul att komma tillbaka ännu en gång. Jag brukar alltid försöka checka in lite tidigare för att hinna känna av staden jag befinner mig i före showen, säger han.

Laberos Inflame

15 februari Stiga Sports arena i Eskilstuna

24 mars Rosvalla i Nyköping

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lina Nydahl