Hemvändare återvände från hela världen

Under lördagen var Sockenstugan i Länna fullsatt. Hembygdsföreningen arrangerade hemvändardag och mer folk än någonsin hade slutit upp för att träffas, minnas och umgås. – Såhär många har vi nog aldrig varit, säger Anita Thorberg från hembygdsföreningen.

Länna2013-08-10 16:39

Närmare 90 personer hade tagit sig till Sockenstugan i Länna för att delta i hemvändardagen som anordnades av Länna Hembygdsförening.

– Det är jätteroligt, och vi växer bara för varje år som går, säger Anita Thorberg, sekreterare i hembygdsföreningen, vi har till och med hemvändare från Nordamerika här i dag.

Under dagen bjöds det på fika, allsång och ett föredrag av en hemmason. Axel von Stockenström intog talarstolen för att berätta om sin uppväxt vid Länna bruk och talade även om brukets betydelse för bygden.

– Länna bruk har haft väldigt stor betydelse i trakten som stor arbetsgivare och i dag bjöd jag på en del om brukets och bygdens historia, säger Axel von Stockenström.

– Även om jag är van att tala inför människor så var detta något nytt, det är lite som när proffsen är sommarpratare i P1, säger han, men det var väldigt trevligt och roligt.

Läs mer i måndagens tidning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om