Lövstas huvudman: "Vi jobbar på kort och lång sikt"

Var stängningen nådastöten för Lövsta? Inte enligt huvudmannen Sis – som dock medger att Lövsta varit ovanligt problematiskt att driva.

28 mars 2019 19:20

Ett 80-tal anställda på Lövsta går en osäker framtid till mötes när anläggningen nu klappat igen.

– Det har varit svårt att rekrytera personal med rätt kompetens och det finns inga möjligheter att öppna detta år. Lövsta är stängt resten av 2019. Men vi jobbar på både kort och lång sikt, närmast på vad personalen ska göra resten av året, säger Stefan Hell Fröding, pressansvarig på Statens institutionsstyrelse, Sis.

– Vi vill inte tappa personal till annan, privat verksamhet och vi har institutioner på andra närliggande ställen, exempelvis Södertälje, Ekerö och i Linköping. Men det beror även på vart personalen bor och vad de själva vill.

På lång sikt finns det olika scenarion.

– Beroende på vad Lövsta ska vara för slags verksamhet. Det kanske blir något helt annat där än nu, bara för pojkar, eller kanske bara flickor. Dialogen med personal och facket är viktig nu. Vi måste göra något konstruktivt.

Stefan Hell Fröding medger att Sis haft ovanligt stora problem att driva Lövsta. Men han förnekar att det nu handlar om en nedläggning av en av områdets största arbetsplatser.

– Det läggs inte ner. Sedan är det klart att det finns en oro bland medarbetarna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mikael Hellmyrs

Ämnen du kan följa