Mäklare: fortfarande mycket folk på visningar

Coronaepidemin har ännu inte påverkat bostadsförsäljningen i Katrineholm. Virtuella visningar kan vara en lösning på smittorisken.

26 mars 2020 09:31

De senaste två veckorna har arbetet som fastighetsmäklare förändrats för Michael Carpman på Länsförsäkringar fastighetsförmedling i Katrineholm. Han välkomnar numera köparna utomhus, erbjuder handsprit och släpper bara in några spekulanter i taget, med längre visningstid som följd.

– Än så länge har vi inte märkt så mycket på våra kunders beteende. Det är fortfarande mycket folk på visningarna och de är på hugget när vi lägger ut nya objekt till salu. Här i Katrineholm har det inte lugnat ner sig, som man trodde att det skulle göra.

Istället är det säljarna som är oroliga. En del funderar på att avvakta med försäljning. Men Carpman tror tvärtom att det är bättre att sälja nu, medan intresset håller i sig.

– Det känns som bra tryck, framför allt på fritidshus. En del kanske letar fritidshus istället för att åka på utlandssemester. Eller så har de kapital som de inte vågar ha på börsen.

Bostadssajten Hemnet erbjuder sedan förra veckan virtuella visningar. Carpman tycker att det är bra att de försöker anpassa sig till rådande situation.

– Alla i branschen tittar på det nu. Vi har inte testat virtuella visningar ännu, men det har diskuteras centralt. 

Michael Carpman menar att det kan fungera för den som sitter i karantän eller som en första kontakt, men att köparen måste se bostaden på riktigt innan köp.

– Köparen har undersökningsplikt så man måste dit och titta. Men den som är i riskgrupp kan få en privat visning där jag väntar utanför.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Stina Järperud