Ny krögare på Mälarbadens Golfklubb

Det utlovas prisvärd amerikansk barbecue när sjökrogen i Mälarbaden får ny krögare.

Restaurangen satsar mycket på amerikansk barbecue, men erbjuder även vanliga luncher med husmansrätter.

Restaurangen satsar mycket på amerikansk barbecue, men erbjuder även vanliga luncher med husmansrätter.

Foto: Joachim Sorbe

Mälarbaden2020-05-12 20:56

– Det kändes som en bra grej att hoppa på. Största anledningen är att vi gillar miljön. Det är fint här ute, det ligger företag runtomkring. Så länge de inte gör en lockdown i Sverige kommer det fortfarande att vara folk ute och spela golf, säger Michael Thelning som står för den dagliga driften av restaurangen. 

– Vi hoppas inte att den här coronan håller i sig i ett eller två år för då spelar det ju ingen roll vad man gör. Samtidigt kan man inte bara sätta sig på en stol och vänta. 

Mälarbadens Golfklubb har tecknat avtal med ett nytt företag som heter Grillfabriken by the Sea, vilket även kommer att bli sjökrogens nya namn. 

– Vi har skrivit ett tvåårsavtal med Grillfabriken by the Sea, säger Mia Forslöf, ordförande för Mälarbadens Golfklubb. 

undefined
På väggarna hänger gamla amerikanska reklamskyltar.

Bakom Grillfabriken by the Sea står Anette Hellgren som bland annat driver restaurangen Texas Longhorn i Nyköping. 

Michael Thelning har tidigare bland annat jobbat på kändiskocken Melker Anderssons restaurang Grill i Stockholm. På senare tid har han jobbat på Texas Longhorn i Nyköping och med cateringföretaget Grillfabriken som ordnar amerikansk barbecue till bland annat festivaler och marknader i Sörmland.

De nya krögarna tog över restaurangen i april och började med lunchservering i slutet av månaden.

 – Mälarbaden är en vacker plats. Vi vill ge folk i Mälarbaden, Torshälla och Eskilstuna en plats att åka till och äta härlig god barbecuemat. Det är fantastiskt här ute med vattnet och golfbanan. 

Kundtillströmningen har varit lite ojämn beroende på vädret, men Michael kan redan konstatera att det finns många som gillar hans burgare och barbequebrickor. 

– Självklart kör vi amerikansk barbecue, men vi kommer fortfarande att ha vanliga luncher med husmansrätter. Vi kommer att ha en specialpizzaugn så vi kommer också att ha pizzor på luncherna och kvällarna. 

undefined
Michael Thelning som står för den dagliga driften av restaurangen.

Michael berättar att de pratade mycket med klubbmedlemmar och andra personer i närområdet innan de bestämde sig för att satsa på golfrestaurangen. 

– Vi har varit lyhörda och lyssnat väldigt mycket. När man jobbar med amerikansk barbecue kan man hålla en ganska skaplig prisnivå så att det finns någonting för alla. 

Den nya krögaren har gjort vissa förändringar av restaurangens inredning. På väggarna hänger gamla amerikanska reklamskyltar för barbeque och öl. Här finns också fotografier av boskapsrasen Texas longhorn och bilder som visar Grillfabrikens mat och verksamhet. Andra inredningsdetaljer utgörs av basebollhandskar och en golfklubba. Michael har målat balkarna bruna för att ge en varmare känsla och kommer att sätta upp korrugerad plåt vid disken.

Michael menar att Grillfabriken by the Seas satsning i Mälarbaden är långsiktig. Målet är att hålla öppet året runt och att i december erbjuda ett julbord med amerikansk barbecue. 

En plus med satsningen på golfrestaurangen är att cateringföretaget Grillfabriken får tillgång till ett produktionskök i Eskilstuna. 

– Förut har vi bara haft ett produktionskök i Nyköping och utgått därifrån, men nu får vi även en utgångspunkt från Eskilstuna så att vi även kan nå Västerås och Örebro. 

Karta: Grillfabriken by the Sea
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!