20-22 juni bär det alltså av till en jättelik världskonferens för science parks.
- Min forskning handlar om hur en extern innovationsdrivare kan vara till hjälp för företag att få igång sitt innovationsarbete, säger Mikael Johnsson.
Forskningen är sprunget ur ett projekt som initierades av nätverket Unga Ledare och där företagen Mälarplast, Idesta och Structor deltog.
- I projektet fick vi fram 55 idéer/innovationer och av dem valdes tolv ut.
Av dessa tolv tog sig fem till marknaden, en blev ett forskningsprojekt och sex lades ned.
Mikael berättar att genom en utomstående konsult för innovationsarbetet sätter man frågan mer på agendan.
- Det är lätt att dränkas av det vardagliga arbetet och då prioriteras inte utvecklingsarbetet i någon större grad. Det gäller särskilt små och medelstora företag, säger han.
Hans "paper" blev antaget till konferensen både som muntligt föredrag och till publikationen. Vinkeln på presentationen var hur science parks också kan använda detta till sin fördel och ha innovationskonsulting som ett erbjudande till företag.
- Det ska bli spännande att få respons på sin forskning, säger han.
Även Helena Karlsson ser fram emot konferensen.
- Det är alltid nyttigt att träffa kollegor och få en värdemätare på sin forskning. Det märktes inte minst på konferensen i Tyskland nyligen, säger hon.
ISPIM-mässan ägde rum i Hamburg mellan 13 och 15 juni och samlade 350 personer från 40 länder.
Här pratade Helena och Mikael om hur företag kan effektivisera sin innovationsprocess.
"Man får en värdemätare på sin forskning"
Den här veckan åker Helena Karlsson och Mikael Johnsson, industridoktorander på MDH/Munktell Science Park, iväg på en världskonferens för science parks. Där är Mikael en av talarna. Båda presenterade nyligen också resultat av sin forskning på en konferens i Tyskland.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!