Artist in residence heter konceptet där kulturarbetare bjuds in för att få möjlighet att under en viss tid få bo och verka i en annan miljö – gratis.
Sedan en månad tillbaka har Idéfarmen i Lundby, Dunker, tagit fasta på upplägget.
– Vi erbjuder boende, arbetsyta och tid till att arbeta fram sin produktion. Sedan få de chans att visa upp det de håller på med och samtidigt får vi en bild av åt vilket håll scenkonsten i Europa strävar, säger Nina Wande på Idéfarmen.
Den här veckan har tre luftakrobater vistats på farmen i Dunker och på fredag sätter de upp föreställningen Cultural nervous network i den stora ladan.
– Den är inspirerad av allt som hänt de sista två år i världen under pandemin, säger regissören och akrobaten Aedin Walsh från Irland som sedan ett antal år bor i Sverige.
Med utgångspunkt i hur träd kommunicerar med varandra genom osynliga svampnätverk vill föreställningen lyfta frågan om konsten och kulturen kan ha samma roll i strävan mot fred och en bättre miljö.
– Föreställningen kommer inte vara en protest, mer en reaktion. Vi frågar oss om konsten kan bli ett nätverk för fred, säger Aedin Walsh.
Akrobaterna kommer befinna sig bland nät och rep och använda sig av en rad olika redskap under föreställningen.
– Vi kommer ner till golvet ibland men inte så ofta, säger Walsh som genomför föreställningen tillsammans med Paula Riquelme Orbenes från Chile och Aleksandra Rodycz från Polen.