Hon har varit Sverigedemokraternas gruppledare sedan kort efter förra valet. Nu är hon partiets förstanamn på valsedeln – och angelägen om att få fortsätta det arbete hon har påbörjat.
– Det känns bra. Vi har kommit så långt den sista mandatperioden och då vill jag inte bara kliva av eller ställa mig sist på listan, säger Christine Hallinder (SD), som blev engagerad i partiet några månader innan förra valet.
Hon beskriver uppdraget som utmanande och hade aldrig kunnat tro att hon skulle ta sig an det för några år sedan.
– Det är så mycket man inte vet, om hur maskineriet fungerar – eller inte fungerar på många ställen.
Hon beskriver dynamiken mellan partierna som bra.
– Det är inte många hugg och slag. Vi respekterar varandra och alla vet att vi tycker olika i olika frågor – och i andra kan vi tycka likadant.
Partiets lista består av 14 namn, till skillnad från 2018 års 18. Åtta av dem är nya, trots att det har varit svårt att rekrytera, speciellt under pandemin.
– Jag är glad att vi har många nya, men det vi saknar är ungdomar.
Hon tycker att det är synd och påpekar att de unga själva vet allra bäst vad som behövs ur deras perspektiv. Yngst i församlingen är nykomlingen Sandra Gustasson, 33, från Malmköping.
Ändå tycker hon att listan representerar partiet bra.
– Vi har både tjejer och killar och gubbar och tanter. Och många olika yrkesgrupper.
Skola och vård- och omsorg är partiets viktigaste frågor på lokal nivå.
– Det är kärnverksamheterna som måste få sitt först. Sen kan man sväva iväg med lite annat lull-lull om man har resurser till det.
Hon vill se mindre klasser och fler vuxna i skolorna.
– Då är det lättare att stoppa om det händer saker, och att se till att det inte bildas gäng. Sen ser vi att det ökar med droger, hela tiden. Och går ner i åldrar. Så det är viktigt att jobba bort.
Hon tycker att kommunerna får för lite pengar uppifrån och säger att det är upp till kommunpolitikerna att trycka på om det.
Vidare upplever hon att känslan av otrygghet ökar i kommunen.
– Ingen ska behöva vara rädd för att gå hem när det är lite mörkt.
Att minska arbetslösheten är en del i att öka tryggheten, säger hon. Men hon vill också att man sätter upp övervakningskameror och tar in vaktbolag ibland.
– I Hälleforsnäs har det inte alls varit roligt sista tiden, då vill vi att man sätter in vaktbolag som snurrar runt på kvällar och nätter och håller koll på vad som händer.
Efter påskkravallerna har SD, på nationell nivå, presenterat flera åtgärdspaket. De vill bland annat dra in sociala rättigheter för "familjer som inte anpassat sig", tillåta gryningsräder mot lägenheter där man misstänker att illegala invandrare befinner sig och att hela familjer som inte är svenska medborgare ska kunna utvisas om föräldrarna inte ser till att barnen inte begår brott.
– Även om det låter hårt så tror jag att det måste till när det händer så otroligt otäcka saker, säger hon.
– Att se polisen backa undan som de gjorde under påskkravallerna, det var inte alls roligt att se. Polisen ska vara vår trygghet, de måste få verktyg att verkligen kunna stävja de problemen.
Hon säger att hon ser arbetet mot vad som beskrivs som "parallella samhällen" som väldigt viktigt, både nationellt och lokalt.