Vad är egentligen vilda grönsaker?
– Det finns väldigt mycket vilda grönsaker som man kan äta istället för att lägga på komposten. Krogarna har använt det i ett flertal år och intresset börjar sprida sig. Nässlor vet folk vad det är, det finns även bland annat vitplister och kirskål. Du kan också äta en hel del blommor så som gullviva, skogsviol och blommorna på blåbärsriset.
Finns det mycket vilda växter så här års?
– De vilda växterna som jag odlar skördade jag redan i slutet på mars, det är ett sätt för mig att förlänga säsongen. Blommorna på lönnträden går att äta nu, jag står under en lönn nu med så mycket blommar att det skulle räcka till en sallad för 700 personer. Maskrosblad går också att äta, de är lite beska och breddar smaken.
Vad ska man akta sig för när man letar vilda grönsaker?
– Man ska inte äta det som är giftigt så man måste veta vad man gör. Men det mesta är det inga konstigheter med.
Har du några personliga favoriter?
– Vitplister är en liten favorit, det smakar som råa champinjoner luktar. Den ser ut som en nässla men bränns inte så det är inga problem att plocka den om man lär sig hur den ser ut. Jag gillar kirskål också, de späda bladen kan man ha i en sallad och de grövre bladen kan man ha istället för spenat.