Hon vågade ta steget och lever nu sin dröm

Hon tog steget från centrala Stockholm till Malmköping för att uppfylla en dröm. I dag ångrar inte Susanne Sundelius sitt val och kan se tillbaka på åtta år som ägare av Hotell Plevnagården i Malmköping.

Lunchmöte-Susanne-150205-fle-db-1.jpg

Lunchmöte-Susanne-150205-fle-db-1.jpg

Foto:

Malmköping2015-02-25 09:13

Förra året var det bästa året hittills för Hotell Plevnagården i Malmköping sedan Susanne Sundelius tog över som ägare 2007. Av naturliga orsaker var det därför en glad hotellägare som tidningen tog en lunch med i Plevnagårdens restaurang.

– Vi har ständigt ökat omsättningen sedan jag tog över och från 2013 till 2014 ökade vi med en miljon i omsättning. Det är vi väldigt nöjda med.

Hur kom du in i hotell- och restaurangbranschen?

– Det gjorde jag tidigt. Jag läste distributions- och kontorsprogrammet på gymnasiet, åkte sedan till USA i två svängar innan jag började jobba på krogar i Stockholm.

Sedan hamnade du i Malmköping, hur gick det till?

– Jag har alltid haft en dröm om att ha ett eget hotell och krog. Redan 2001 var jag i Malmköping och tittade på Malmköpings Wärdshus som var till salu. Men jag var inte mogen att ta steget och flytta från Stockholm då. När sedan Plevnagården blev till salu var det dags.

Hur är det att driva hotellverksamhet på en så liten ort?

– Fördelen med Malmköping är att det är så pittoreskt. Det var det som avgjorde när jag köpte det, att det är en så fin köping med fint bad, skidbacke och nära till Sörmlandsleden.

Har det varit som du trodde när du köpte?

– Jag var jättenaiv då. Jag trodde att jag skulle kunna vara på hotellet varannan vecka och jobba med mitt bemanningsföretag som jag hade då varannan vecka. Men jag insåg från dag ett att det var ett jobb som krävde 12-14 timmar per dag.

Har du ångrat dig?

– Det har jag gjort många gånger när det har varit motgångar, men allt annat överväger. Det här är en underbar livsstil och det bästa jag har gjort. Man måste vara en viss person för att klara av det. Du lever med det dygnet runt.

Har det varit mycket motgångar?

– De fyra första åren var fruktansvärt tunga. Då var det bara jobb och inget tal om att ta in mer personal. Men 2010 vände det och sedan dess har det gått bättre och bättre. Nu är det inga problem att driva åtta år till. Jag vill aldrig sälja Plevnagården, jag hoppas det går i arv till mina döttrar.

Ni gör en stor satsning på trädgården, planerar en pianobar och fortsätter utveckla spaverksamheten med en behandlingsmeny. Något annat på gång?

– Alla konferensrum är klara och taken likaså vilket är jätteskönt. Nu är det tre etapper som gäller. Trädgården, byta ut ventilationen och måla om stora huset.

Ni jobbar även mycket med lokala råvaror till menyn.

– Ja, bland annat med Vrena vilt och Grinda gårdsglass. Det är häftigt att jobba lokalt och viktigt att hjälpa varandra.

Vad driver dig?

– Möten med människor och utmaningar. Jobbet på Plevnagården har gett mig så otroligt mycket glädje med roliga människor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!