Trenden är tydlig och jobben väller in till företag som utför tjänster där ROT-avdraget används.
Ingvar Lindblom driver sedan 24 år tillbaka Lindbloms Golv och byggservice i Malmköping. Tre fjärdedelar av företagets kundbas är privatpersoner.
– Sedan regeringen presenterade förslaget har jobben ökat så mycket att vi inte hinner med, jag har en till tre nya förfrågningar varje dag. Vi är framme och bokar upp jobb i höst redan nu och folk har järnkoll på detta, säger han.
Han uppskattar att företaget med sex anställda har fått dubbelt så mycket att göra jämfört med våren 2014. Främst är det yttertak, badrum och fasader folk behöver hjälp med.
– 80 procent av alla offerter vi gör leder till jobb, folk är ivriga och litar inte på regeringen, de är oroliga att avdraget ska försvinna helt, säger Ingvar Lindblom.
I höstens budgetproposition för 2016 väntas regeringen föreslå att ROT-avdraget sänks från 50 procent ner till 30 procent. Går budgeten igenom börjar den lägre procentsatsen att gälla från och med årsskiftet.
Ett arbete där en arbetskostnad på 80 000 kronor i dag innebär ett avdrag på 40 000 skulle efter sänkningen i stället ge ett avdrag på cirka 25 000 kronor.
Men Ingvar Lindblom ser flera fördelar med att behålla avdraget i sin nuvarande form.
– Alla människor betalar momsade pengar och aldrig svarta. ROT-avdraget har gjort branschen vit och sanerat bort oseriösa företag, jag är bara positivt inställd, säger han.
Regeringen motiverar sänkningen med att ROT-avdraget har blivit dyrare än de initiala beräkningarna. När det högre avdraget infördes i slutet av 2008 räknade Alliansregeringen med 3,6 miljarder i kostnad för 2009. Skatteverket uppskattar att de har betalat ut cirka 17 miljarder kronor för 2014.
Stefan Lövféns sittande regering beräknar att en sänkning skulle öka skatteintäkterna med 5,77 miljarder kronor under nästa år.