Malmköping, som vanligtvis inte ens har någon biograf, kunde räkna till fyra fullsatta föreställningar. Inte så konstigt kanske, eftersom det är just i Malmköping som hundraåringen "himself", alias skådespelaren Robert Gustafsson, hoppar ut genom fönstret och försvinner. Miljön, och den i filmen genomgående breda sörmländska dialekten, bäddar för hög igenkänningsfaktor och exakt 436 personer passade på att njuta av filmen när den gavs på Stadshuset i Malmköping.
— Tack vare att vi fick tillgång till en mobil bio via Folkets hus- och parker centralt kunde vi visa filmen i Malmköping, säger Jörgen Isaksson som är ordförande i Malmköpings Folkets hus-förening. Det var fullspikat alla fyra gångerna. Roligt!
Föreningen Folkets Hus Hälleforsnäs driver biograferna både i Flen och Hälleforsnäs.
Hälleforsnäs har egen stationär biograf i Folkets hus och också där har "Hundraåringen som hoppade ut genom fönstret och försvann" varit en dundersuccé under helgerna.
— Det har gått väldigt bra, säger Tom Gustafsson, kassör i Folkets hus-föreningen. Stämningen har varit väldigt speciell och det är kanske inte så konstigt. Många här från trakten agerade statister under inspelningen och nu var vi alla väldigt nyfikna på resultatet.
På Sagabiografen i Flen har det varit samma visa. På onsdagen sattes en extraföreställning in utöver de sju ordinarie som ingick i planeringen. Samtliga drog stor publik.
— Men vi kommer att försöka köra fler repriser, säger Alexander Weiszhaupt. Svenska filmer går visserligen alltid bra här i Flen, men just "Hundraåringen" har rönt intresse långt över förväntan. I höstas visade gick till exempel filmen om Monica Zetterlund och "Mig äger ingen" bra, men det går ändå inte att jämföra med den tillströmning som varit till "Hundraåringen.
Vad beror det på?
— Till viss del på att den har anknytning till trakten, men framförallt tror jag det beror på att boken är väldigt populär. Alla har läst den, även de som annars sällan läser böcker.