25-åriga Amalia Stjernlöf är född och uppvuxen i Malmköping och haft Hosjö Open som ett givet sommarhäng länge.
– Det har blivit som Malmköpings stora hemvändarhelg och jag har många vänner som har en anknytning till mig men inte till Malmköping som kommer för att det är spelglädje och folkfest, säger hon som själv deltagit som spelare åtta gånger och nått finalen vid tre tillfällen, dock utan att få höja bucklan.
I år står hon vid sidlinjen som en av två nya medlemmar i turneringens styrelse.
– Jag fick förfrågan om att hjälpa till eftersom jag varit med så länge och jag tror att jag är sån som person att jag tycker om att engagera mig i det lokala. Jag ska också finnas med vid Flens Sport och Hälsa IF så det blir att springa lite emellan, säger Amalia Stjernlöf och nämner tävling i antal pullups och att välta traktordäck som två av de fysiska utmaningarna Flensklubben visar upp sig med.
Årets upplaga av Hosjö Open mönstrar 24 herrlag och avgörs utan kvaltävling till skillnad från förra året. På damsidan har arrangören haft svårt att locka lika många spelare som ifjol, endast sex lag gör upp om titeln.
Första serven slås klockan nio på lördagsmorgonen och spelet pågår under dagen utan en fast sluttid. Därefter vidtar den av många framemotsedda after beach festen där bland andra Tenplayt står på scen.
Deltagarna har förutom själva volleybollspelet också en batalj att utkämpa gällande bäst klädsel.
– Det handlar som vanligt om att man ska vara kreativ i sin gemensamma lagutstyrsel. Limbotävlingen återkommer också, förra året hade vi två väldigt duktiga gymnasietjejer som klarade 68 centimeter men ingen dem 67 så det blev delad vinst. Den tävlingen är öppen för alla, säger Amalia Stjernlöf.
Lite kuriosa är att damallsvenska fotbollslaget Eskilstuna Uniteds genombrottsspelare Elin Rombing spelade Hosjö Open 2015 och återvänder för att försöka försvara sin titel i år.
Lejonparten av överskottet från turneringen går i vanlig ordning till välgörande ändamål. Vanligtvis når ungefär 25 till 30 000 kronor antingen ett lokalt sådant eller ett mer avlägset som 2009 då Svalorna Latinamerika fick ett förmodat oväntat bidrag från en folk- och sportfest i lilla Malmköping.
– I år går det till Malmabygdens vattengrupp som arbetar med att rädda Hosjön från övergödning. Det känns särskilt bra att hjälpa till lokalt, föreningar på mindre orter kan gå ihop och hjälpa i stället för att stjälpa. Man vill ju att hela Malmköping ska blomstra, säger Amalia Stjernlöf.