Krögaren Tom Forsberg tog över campingrestaurangen förra året. Han gläds åt de många gästerna, men är trött på missförstånden kring vilka regler som gäller.
Gäster kommenterar att det är mycket folk. Restaurangen har också anmälts till kommunen, som flera gånger varit på inspektion.
– Inspektörerna säger att de fått in en massa mejl och de måste följa upp alla anmälningar. De tittar på hur tätt borden står och hur vi informerar. De säger att vi har gjort precis som man ska, säger Tom Forsberg och fortsätter:
– Jag har full förståelse för att man vill hjälpa till att stoppa spridningen. Men folk har fastnat i det här att man inte får samlas fler än 50 personer. Det har blivit så inpräntat, men det gäller inte restauranger, säger han.
I stället säger Folkhälsomyndigheten att "trängsel mellan människor i köer, vid bord, bufféer eller bardiskar får inte förekomma". Det försöker Tom Forsberg efterleva genom att ha buffé i olika stationer där ett sällskap i taget får vistas, tejpremsor på golvet som markerar avstånd, och att placera sällskapen isär.
– Vi flyttar bord som Tetris här. Vi har tillstånd för 300 personer men hälften av platserna är bortplockade, säger han.
I den rapport som tidningen tagit del av framgår att inspektörerna inte hade några anmärkningar på hygien, trängsel i lokalen eller skyltning. Däremot upplevdes bordsplaceringen lite trång och att det var trångt i kassakön trots markeringar i golvet.