Under tre onsdagskvällar under sommaren kommer butikerna i Malmköping att ha kvällsöppet och torget mitt i köpingen fylls med stånd av alla de slag. I går klockan fyra var det premiär och det dröjde inte lång tid innan det var trångt kring stånden.
– Det är smart att koncentrera det till en kväll och det känns lite som bondens marknad i miniatyr, säger Andreas Åhlin från Stockholm men med sommarhus i Dunker.
Andreas lockades mycket av det närproducerade och hade köpt honung från Stavtorps bigårdar och lantägg från Johan Gustavsson som precis startat sin verksamhet på Malmviks Gård utanför Malmköping.
– Det är första gången jag är ute och säljer, annars gör jag det hemma. Det är jättetrevligt och det känns att närproducerat ligger rätt i tiden, säger Johan Gustavsson.
Förutom stånden och de kvällsöppna butikerna fanns det även chans för besökarna att provsmaka rätter av lokalproducerade produkter som kocken Jonas Hammar tillredde över en gasolgrill. Jonas Hammar är till vardags kökschef på Wreta Gestgifveri.