Det är torsdag, och dan före dan, när tidningens reporter besöker Dunkers kyrka. Under fredagen är det premiär för Tuva och Tidsmaskinen, en musikal som 58 elever från förskoleklass till årskurs 6 på Dunker skola under en lång tid jobbat med att sätta upp.
– Hej! Kommer du nu? Vi ska bara spela klart scen två här, har du möjlighet att vänta en stund?, säger Tea Utter som är spindeln i nätet och driver musikalen.
Det repeteras för fullt i kyrkan med anor från 1200-talet men som byggdes om 1737.
Någons mick hörs inte, är det inte mindre ljus på scenen än vanligt? Ett svärd är borta, någon är hos tandläkaren men kommer nog snart, kören bakom scenen har väldigt svårt att inte prata hela tiden och någon ligger och vilar i en kyrkbänk.
Allt är med andra ord precis som det ska vara, dagen före premiären.
– Det här är ett bra gäng, det ska bli tyst. Man tar en bit i taget, säger Tea Utter.
Oliva Langels, 11 år, spelar Tuva.
– Den handlar om att jag och Bodil Bödel här (Liivia Fröberg, 11,) flyr från knektarna och hittar en tidsmaskin. Sen reser vi tillbaka till 1633 där vi träffar drottning Kristina. Där börjar allt, säger hon.
Musikalen tar med publiken på en dryg timmes tidsresa från Medeltiden till nutid. Den har satts upp av Dunker skola en gång förut, för åtta år sedan. Den är självskriven och innehåller både gammal musik och lite nyskrivet.
Och den är lång. Över en timme och innehåller många repliker. Eleverna har repeterat i flera månader.
– Det är sex scener ur Sveriges historia. Vi har många scener för då har vi många roller. Barnen vill ha roller, de vill sjunga solo och de vill ha ännu större roller. Så det är väl det svåraste med det här, att göra alla nöjda. Det är ett angenämt problem såklart och jättekul att alla vill vara med, säger Utter.
Är det inte svårt med så många repliker?
– Första gången var det svårt, då gick man med pappret i handen hela tiden. Men det har varit kul, säger Liivia Fröberg.
– Man lär ju sig saker samtidigt, om hur det var på den tiden. Det är ju typ historia. Och så får man lära sig gammaldags språk också, så det är jättekul, säger Oliva Langels.
Hur känns med premiär imorgon då inför massa folk?
– Lite läskigt och nervöst, men jag tror vi kommer greja det!
Musikalen spelas i två föreställningar, en under fredagskvällen och en under lördagen.