En mjukglassmaskin håller på att installeras när tidningens reporter besöker Malma Strand en soldränkt fredag i maj. Imorgon öppnar restaurangen och det finns att göra, minst sagt.
Mars Karlholm är ny restaurangchef.
– Det känns bra, jag har en lång erfarenhet inom restaurangbranschen, men har aldrig jobbat på en camping förut så det ska bli spännande, säger han.
Mats har jobbat i branschen sedan 80-talet. På 90-talet var han restaurangchef på olika krogar i Stockholm och 2010 köpte han en krog, Bankiren, i Västerås.
– Jag drev den som en livekrog. Det gick bra först men sen kom ju coronan. Vi gick från att omsätta 200 000 kronor i veckan till att omsätta 8000. Jag trodde verkligen inte pandemin skulle bli så långdragen.
Restaurangen gick i konkurs och Mats förlorade allt.
– Pengarna var helt slut så jag sålde allt jag hade. Hade till och med en loppis med prylar från landet, men det gick inte. 2021 gick den i konkurs.
Men nu är han på plats i Malmköping istället. Flyttlasset gick på torsdagen.
– Ja nu är jag här och går all in. Jag skiter i Stockholm nu, jag är less på den hårda krogmiljön där.
Vad kan man förvänta sig för mat?
– Det blir rätt enkelt. Det ska inte ta så lång tid att få maten, vi gör mycket själva. Det är ju lite begränsade utrymmen men vi ska försöka servera en enkel men attraktiv meny.
Vilka hoppas du ska hitta hit?
– Alla. Vi ska försöka ta hand om alla och ha mat för alla. Jag hoppas kunna sätta klorna i camparna, och också att folk från trakten kan komma ut hit på kvällarna när vi har trubadur. Det är en härlig miljö att sitta och ta ett par bira i, säger han.
Jack och Carola Rydberg har drivit Malmköpings Bad & Camping i 20 år.
– Ibland kan det kännas lite oj "here we go again", men vi älskar ju det här med camping och att människor möts. Det är det vi brinner för. När man tänker på det så blir man så glad och positiv, säger Carola Rydberg.
Hur känns det att campingen har ett så fint rykte?
– Klart att man blir stolt. Fan vad häftigt liksom att vi kan fixa det här och att så många trivs här, säger Carola.
Varför tror ni att det är så?
– Sjön härborta, Hosjön, där alla badar är jätteviktig. Skulle vi inte ha sjön här skulle det inte ens komma hälften så mycket gäster, säger Jack Rydberg.
Carola fyller i:
– Vi ser gästen när gästen kommer. Jag tror man känner sig uppmärksammad och att man får det lilla extra när man kommer till oss.