Ett halvår har gått sedan Grinda gårds padel invigdes och nu tas nästa steg i den lokala satsningen kring sporten. Den nybildade föreningen Grinda sports club öppnar i dagarna för intressanmälningar och lagom till påsk blir det träningsstart.
– Det är så lyxigt att vi har fått en padelhall här. Det ska vi verkligen utnyttja och se till att fler får upp ögonen för sporten, säger Anna Carlsson.
Hon är föreningens vice ordförande och en av dess tränare. Tillsammans med övriga i styrelsen berättar hon om planerna och förväntningarna framåt.
– Vi kommer att vara fyra tränare i början, men med ambitionen att dubblera det, säger hon och tillägger:
– Man får gärna höra av sig om man är sugen på att vara tränare. Ju fler vi är, desto fler grupper kan vi starta.
Tränarna ska utbildas, bland annat genom Svenska padelförbundet. Dessutom räknar föreningen med att kunna bjuda in gästtränare då och då.
Genom föreningsformen hoppas de både kunna söka ekonomiska bidrag och hitta sponsorer för att kunna hålla nere priserna för medlemmarna.
– Det är en ganska dyr sport om man ska betala fullt pris. Men vi hoppas att det ska kunna bli så billigt som möjligt så i stort sett alla kan anmäla sig, förklarar Totte Ericsson, föreningens ordförande.
Bland styrelsemedlemmarna finns även Filip Lundblad, som är en av hallens ägare.
– Jag ser fram emot att ha så mycket folk som möjligt här, nu när vi har byggt det här.
I dagarna öppnade kommunens tredje padelhall, i centrala Flen. Sedan tidigare finns även en på Bruket i Hälleforsnäs.
Även om trenden har slutat skena uppåt upplever både Grindas och Flens padelcenters ägare att de som har upptäckt sporten håller hårt i den. Men än så länge är padelföreningar relativt nytt, kanske för att det inte har behövts tidigare?
– Man har nog tänkt att det funkar av sig själv med padel, att man bokar sin tid och kör. Men nu handlar det mycket om att få in barnen och då kanske man knyter till sig även föräldrarna som kanske passar på att boka en bana när de ändå ska skjutsa till träningen, säger Ericsson.
Förutom de veckovisa träningarna för barn i åldrarna 8–12 som drar igång runt påsk och den redan smygstartade högstadiegruppen drömmer styrelsen om andra kringaktiveter. Till exempel padelfrukost och turneringar.
– Vi börjar i liten skala och hoppas att vi ska växa, säger Anna Carlsson.