Sörmlandscouter lagade gourmetmat på stormköken

Över 50 scouter från flertalet kårer i Sörmlands scoutdistrikt var i helgen samlade till ting på Enebåga kursgård.

Malmköping2010-03-31 06:07

– Målsättningen är att alla ska återvända hem till sina kompisar i respektive scoutkårer, inspirerade efter vad de upplevt och lärt sig vid olika workshops och andra kurspass, säger scoutförbundets ordförande Maria Johansson med sina rötter i Sparreholms scoutkår.

Många kurspass innebar diskussioner. Ämnena skiftade. Ett par var miljö och ledarskap. Men diskussionerna gällde även sommarens stora Dust-läger i Tiveden.

Så klart manifesterades Earth Hour på lördagskvällen. I skenet från marshaller, levande ljus och stormlyktor genomfördes kvällens program.

– Scouting innebär att man lär sig genom att göra. Hjärt- och lungräddning och lekfulla samarbetsövningar hinner vi också med, säger distriktets vice ordförande Camilla Hanström, Sparreholm.

Utomhus visade Erik Gustafsson, Civilförsvarsförbundet, vad råvaror från naturen kan användas till. En mjukgörande kräm kokades av kåda, olivolja, bivax och honung.

Per Johansson, Kvicksund, lärde scouterna att makaroner och korv inte är det enda som kan lagas på stormköken.

– Bara för att maten lagas utomhus måste man inte göra avkall på smaken.

En gourmetmiddag med Fritiof Nansens musselsoppa, risotto på coscous med skaldjur och saffranspäron stod på menyn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om