Många åsikter om byggplaner på Söder

Planerna på nya bostäder på Söder skapar stort engagemang i sociala medier och bland de som nyttjar området. Kommunen får både ris och ros.

26 mars 2020 19:13

Under tisdagen presenterade kommunen och Tegelstaden bygg planerna på 300-400 bostäder på Söder. Reaktionerna har inte låtit vänta på sig på tidningens Facebook-sida. Några katrineholmare ger tummen upp för planerna:

"Vad roligt, hoppas det går i lås",  "Bra för Katrineholm", "Måste ju vara perfekt att bo så nära Backavallen" och "Bra Katrineholm behöver fler medborgare och dom behöver då bostäder".

Andra är mer skeptiska. En Katrineholmskvinna skriver "Nej, nej, nej" förstärkt med tre sura emoijs. En annan frågar sig vem som ska ha råd att bo i de nyproducerade bostäderna. "Den frågan har ställts inför varje nybygge och folket har råd", svarar en man i Julita.

Ingun Gränsmark bor strax utanför Katrineholm men brukar åka in till stan för att promenera runt Svartbäcksområdet. Tillsammans med sin treåriga hund Filippa njuter hon av fåglarna och vitsipporna i vårsolen

– Byggplanerna är olämpliga. Vi har en stad med gott om plats och jag tycker inte vi behöver förtäta så mycket. Man ska inte blanda höghus med villor och radhus. Vi behöver en stadsarkitekt som kan planera områdena bättre, det kan inte ligga i händerna på en byggmästare, säger hon.

Fler kommentarer på sociala medier är: "Är detta ett aprilskämt? Varför ska all natur förstöras?", "Över min döda kropp" och "Som vanligt i Katrineholm, bygg gärna men inte här. Kom igen nu det här är ju jättepositivt för Katrineholm".

En man föreslår att man borde detaljplanera hela Djulö gärde.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Stina Järperud