Manifesterade för frihet på torget

För ett par månader sedan blev han nerslagen i samband med ett politiskt möte i Eskilstuna. Under lördagen var han en av dem som manifesterade mot våld och för frihet på Fristadstorget.

10 mars 2012 14:50

Strängnäsbon Fredrik Nyqvist och en partikamrat var på väg hem från ett konstituerande årsmöte för Liberala partiet Mälardalen i centrala Eskilstuna i början av januari.

Då slog det politiska våldet till. Enligt Fredrik Nyqvist i form av Afa, Antifascistisk aktion. Det är i alla fall den rörelse som i efterhand tagit på misshandeln av Fredrik och hans partikamrat.

Under lördagen hölls en manifestation för frihet på Fristadstorget i Eskilstuna. Arrangörer var Liberala partiet och anledningen var att demonstrera mot det politiska våldet.

Förutom liberala talare i form av välkände debattören Fredrik Segerfeldt och Liberala partiets ordförande Tommie Gran, fanns också marxisten, författaren, vd:n och journalisten Boris Benulic på plats.
- De som misshandlar kallar sig vänster. Men de förstår inte att marxism och liberalism kommer ur samma tradition, sa han bland annat.

Även den misshandlade Fredrik Nyqvist talade:
- Om två år är det val. Jag hoppas att alla går ihop, oavsett vad man röstar på, och säger nej till våldet, sa han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Matthias Johansson