23-åring åtalas för att ha stulit pantburkar

Den 23-årige mannen ertappades vid Gripsholms slott. I bilen hade han pantburkar. Han ska också ha stulit koppar. Nu åtalas han.

23-åringen som nu åtalas vid Eskilstuna tingsrätt, misstänks för flera stölder och åklagaren vill ha honom utvisad.

23-åringen som nu åtalas vid Eskilstuna tingsrätt, misstänks för flera stölder och åklagaren vill ha honom utvisad.

Foto: Veronica Karlsson/Polisen

Mariefred2019-11-12 14:50

Det var den 22 oktober som den 23-årige mannen ertappades vid en garagelänga vid Gripsholms slott i Mariefred. En anställd som kom körande på slottsområdet upptäckte att en bil stod parkerad bredvid en öppen dörr och bestämde sig för att kontrollera saken. 

Han upptäckte att det fanns tre personer på platsen, en av dem satt i bilen. Han hann tänka att de inte skulle vara där och klev ur sin egen bil. Men han blev upptäckt och plötsligt gjorde de obehöriga besökarna en rivstart och körde snabbt iväg från platsen.

Den anställde hoppade in i sin bil, hann ta registreringsnumret och kontaktade polisen. En stund senare hade polisen fått stopp på bilen i Mariefred.

I flyktbilen hittade polisen säckar med pantburkar, enligt åtalet värda cirka tusen kronor, som hade stulits från slottet.

I förhören säger 23-åringen att han inte trodde att det var någon pant på burkarna. Han insåg inte det förrän han placerade säckarna i bilen, sa han.

Men detta är inte första gången som 23-åringen varit i kontakt med polisen.

I juli i somras befann han sig med flera andra män på Stena Recycling AB i Norrköping. Vid det tillfället ska 23-åringen ha varit inblandad i en kopparstöld. Enligt åklagaren ska kopparen ha varit värd 70 000 kronor. I förhör förnekar han brott och säger att han fick daglön för att utföra jobbet.

Av stämningsansökan framgår att åklagaren vill att rätten tar ställning till om 23-åringen ska utvisas och föreslår att han utvisas från Sverige och under tre år förbjuds att återvända hit.

I en bil fann polisen flera säckar med pantburkar som ska ha stulits från Gripsholms slott.
I en bil fann polisen flera säckar med pantburkar som ska ha stulits från Gripsholms slott.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!