Då stängs varmvattnet av i delar av Mariefred – ledning ska bytas

I förra veckan kunde tidningen uppmärksamma Solör Bioenergi i Strängnäs på en fjärrvärmeläcka centralt i Mariefred. Nu ska ledningen lagas, vilket innebär att värme och varmvatten stängs av helt under tiden.

Fjärrvärmeläckan i Mariefred är mellan golfklubben och väg 223 i höjd med Gripsholmsskolan.

Fjärrvärmeläckan i Mariefred är mellan golfklubben och väg 223 i höjd med Gripsholmsskolan.

Foto: Anna Hübsch

Mariefred2024-10-07 13:17

Det var tidningen som efter ett tips på onsdagen i förra veckan hittade en fjärrvärmeläcka i Mariefred. Det kom upp grönt, varmt vatten vid platsen för läckan. Platsen finns mellan golfklubben och väg 223 i höjd med Gripsholmsskolan.

Läckan lagades tillfälligt under förra veckan men denna vecka ska en ledning bytas på platsen. Mellan klockan 19.00 på torsdagskvällen och 02.00 natten till fredag levereras ingen fjärrvärme till kunderna i Mariefred. Det betyder att de blir utan varmvatten och värme.

– Det levereras ingen värme till husen men det hinner inte hända så mycket på de timmarna. Det är inte läge att öppna tvärdrag. I värsta fram får man plocka fram gosefilten, säger Per Axelsson, distributionsansvarig på Solör Bioenergi i Strängnäs.

Han hoppas att fjärrvärmestoppet blir kortare än den angivna tiden. Information finns på Solör Bioenergi i Strängnäs hemsida.

undefined
Fjärrvärmevatten färgas grönt just för att man lättare ska kunna hitta läckor.

Vad tror du läckaget i ledningen beror på?

– Felet ligger precis i svetsen på ledningen. Det är en dålig svets. Men våra svetsare är annars jätteduktiga på att svetsa i marken trots lera. Det är sällan det uppkommer läckor där ledningarna är sammansvetsade, säger Per Axelsson.

Karta: Mariefred
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!