Frida Simonsson, 34, och hennes sambo Pierre Skönnegård, 38, har blivit inbitna odlare sedan de testade förra året.
– Jag fick tre plantor Sungold-tomater av en kollega och sen pratade vi tjyvning på fikarasten, säger Frida om hur allt startade.
Men paret nöjde sig inte där utan odlade även squash, sallad, rädisor, gurka och physalis förra året. Bland annat.
– Vi behövde inte köpa sallad på ett halvår, och fick ge bort till grannarna för att vi fick så mycket, säger Frida Simonsson och tipsar om att man kan odla sin egen sallad även om man bara har balkong.
– Och när säsongen för sallad var slut gick vi över till ruccola, som klarade sig ända in i december, säger Frida Simonsson.
Men kronärtskocka ger de sig inte på igen.
– Vi väntade och väntade hela sommaren för att sedan få en enda. Det är det inte värt.
Frida Simonsson och Pierre Skönnegård har Hedwig, 4, och Otto, 4 månader. De flyttade från Borås för två år sedan och bor nu i Marielund, intill museijärnvägen.
– I år satsar vi bara på sådant som ger riklig skörd, säger Frida Simonsson och berättar att under en period förra sommaren kunde de skörda en stor skål med tomater varje dag. Och det som inte gick åt hamnade i frysen, och lagret är inte slut ännu.
– Det är perfekt att ha i maten, i köttfärssås till exempel. Jag köper inte tomater idag, det är inte värt pengarna.
– Vi odlar hellre för mycket än för lite, men i år har förodlingen kommit igång lite för tidigt, säger Frida och visar de stora kraftiga tomatplantorna under växtlampan i förrådet och berättar att det också är fullt av växter överallt inne i huset just nu.
När växterna väl kommer ut har paret automatisk bevattning med så kallad micro-dripping som ger lite vatten många gånger per dag.
– Vi drivs av nyfikenhet och odlar sådant som verkar kul. I år testar vi mini-aubergine till exempel. Vi har också en mild chili som heter sweet banana och som är god att grilla, säger Pierre Skönnegård.
Anne Saarenketo är butikschef på Blomsterlandet i Strängnäs och säger att trenden att odla själv har varit på uppåtgående i flera år nu.
– Det började under pandemin och sen har det fortsatt.
Och det är grönsaker som tomat och gurka som folk odlar mest. Så även butikschefen som i år ska testa en ny sorts plommontomater.
– Nu är det dags att börja så tomatfrön om man inte gjort det, säger Anne Saarenketo.