Festival med rabarber

Färsk rabarber och rabarber med inlagd sill, som nektar, chutney eller marmelad. Användningsområdena för rabarbern är många vilket besökarna på lördagens Rabarberfestival i Mariefred fick uppleva.

Mariefred2009-05-18 07:50

Blommor, honung, ost och hembakat bröd i all ära. Men visst är det de vackra rabarberna som går åt först på marknaden.

Karin och Mats Sjöstedt från Hornudden är trogna vårens marknad med en stor försäljning av främst rabarberplantor. Men även tomaterna börjar få sin säsong.

– Nästa helg blir det mer på temat rabarber, förklarar Karin Sjöstedt och berättar om det rabarberrally som då hålls på Morrarön.

Skorpor behövs

Bakeriet i Eskilstuna har specialiserat sig på skorpor med olika smaker som choklad, chili och nötter. Bakeriet är ett privat företag som drivs av Anette Kruse. Hon är av den åsikten att rabarbern är beroende av goda skorpor.

– Rabarbern är ingenting utan tillbehör, menar Anette Kruse som har vunnit guldmedalj i SM i mathantverk med sina ekologiska mandelskorpor.

Läs hela artikeln i måndagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om