Här fostras framtidens kökstalanger

Två dagar i veckan är det full fart i källarköket på Gripsholms värdshus. Det är Baggiums praktiska gymnasier i Södertälje och Nykvarn som slipar sina matlagningskunskaper.
– Just nu hjälper vi till med desserter inför julbordet, säger Thomas Ström, lärare.

Mariefred2009-11-17 06:30

Utbildningen bygger på att eleverna är ute i arbetslivet eller utför praktiska moment, hälften av skoltiden. För de här eleverna handlar det praktiska om hotell och restaurang. Sedan skolstarten håller de till i kocklandslagets gamla träningskök på Gripsholms värdshus, två dagar i veckan.

Positiv integration

– Det är positivt att kunna integrera skolan i den riktiga verksamheten, den de ska ut och jobba i senare. Här ser de hur yrkesmänniskor jobbar och ska bli inspirerade av att befinna sig i en verklighetstrogen miljö. Men vi är helt åtskilda från Gripsholms värdshus, säger Thomas Ström, som tidigare varit kökschef på värdshuset.

Läs hela artikeln i tisdagens papperstidning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om