Hyllade krögaren öppnar nytt i Marielund i sommar

"Thy name shall be Skalla Bord and thou shall open on the 1st of July". Med dessa ord annonserade den prisbelönta krögaren Gustav Öhman sin nya satsning i Ekviken.

Familjärt var det på Taxinge krog, familjärt ska det även bli på Gustav Öhmans nya Skalla bord i Mariefred som kommer att ha åtta platser för matgäster. Arkivbild från Taxinge krog.

Familjärt var det på Taxinge krog, familjärt ska det även bli på Gustav Öhmans nya Skalla bord i Mariefred som kommer att ha åtta platser för matgäster. Arkivbild från Taxinge krog.

Foto: Joakim Serrander

Mariefred2021-04-11 20:00

Den första juli slår Gustav Öhman, som tidigare drev hyllade Taxinge krog, upp dörrarna till sitt nya ställe i Marielund. 

Tidningen kunde tidigare berätta om den planerade flytten. Då hade den nya restaurangen fortfarande ett gammalt arbetsnamn: Taxinge krog. 

Nu har Gustav Öhman, via sin Instagram, annonserat det nya namnet. Restaurangen ska heta Skalla bord. 

Namninspirationen kommer från Stora Skallaholmen som ligger strax utanför Ekviken och därmed direkt framför den nya restaurangen.

Bordsreserveringen öppnar enligt Gustav Öhmans Instagram i slutet av maj och den som vill prova maten kan komma att behöva vara på hugget med att boka.

Taxinge krog hade bara plats för tolv matgäster och enligt en intervju med White guide från förra året var Gustav Öhmans ambition med den nya restaurangen att reducera antalet stolar ytterligare till åtta. 

– Jag vill skala ner, bli mer fokuserad och kunna styra över hela restaurangen själv, sa Gustav Öhman då.

Lokalen är placerad i det nybyggda bostadsområdet Sjömagasinet, som arkitektfirman Kruus hus ligger bakom.

I intervjun med White guide förklarade krögaren även hur han hade hittat dit.

– Jag var ute och letade efter svavelticka när jag upptäckte ett så vackert område längs Marielundsviken, sa han då.

Taxinge krog utnämndes 2019 till mästarklass av recensenterna på White guide. 

Tidningen har sökt Gustav Öhman för en kommentar.

Karta: Sjömagasinet
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!