Italienskt till Mariefred när virus lamslog Stockholm

Mariefredsbornas köp av färdiga pastarätter och italienska delikatesser hjälper Johan Wrangels hårt coronadrabbade företag.

Med full verksamhet i Hötorgshallen finns inte utrymme för Carls deli att samtidigt leverera matlådor och delikatesser till Mariefred. ”Men om det visar sig att marknaden är stor kanske vi kan hitta något sätt”, säger Johan Wrangel.

Med full verksamhet i Hötorgshallen finns inte utrymme för Carls deli att samtidigt leverera matlådor och delikatesser till Mariefred. ”Men om det visar sig att marknaden är stor kanske vi kan hitta något sätt”, säger Johan Wrangel.

Foto: Fredrik Lundqvist

Mariefred2020-04-06 20:10

När kunderna försvann från Hötorgshallen insåg duon bakom restaurangen och delikatessbutiken Carls deli att något måste göras.

– Vissa i branschen pratar om en nedgång på 90 procent. Där är vi inte, men säkert 50 procent och mer än så vissa dagar, säger ena delägaren Johan Wrangel.

Han har börjat ta den italienska matupplevelsen från huvudstaden till Mariefred, där han själv bor.

– Jag körde något liknande för sju år sedan när vi startade, för att få igång försäljningen. Då var det mer en sms-slinga som aldrig riktigt kom igång, men nu sa vi "vi kör och så får vi se", berättar han.

I början av april var det dags för den första utlämningen utanför Annas hembageri, som Carls deli samarbetar med. Förbeställningar på paket med ostar och charkuterier togs upp via Facebook, och på plats gick det att köpa pastarätter i matlådor. Kunderna, som köade med behörigt avstånd till varandra, uppmanades att betala i förskott för snabbare utlämning och mindre trängsel.

– Uppslutningen har varit helt fantastisk. Ingen såg corona komma bakom kröken. Det här får oss att klara av att betala en del av fakturorna som är på väg in, säger Johan Wrangel.

Inför påsk blir det ett nytt tillfälle att handla färdiglagad mat och delikatesser till ett kanske delvis omplanerat och nedskalat helgfirande.

 – Det är inte otroligt att vi utökar med matlådorna framöver. Många tonårsföräldrar har sina barn hemma nu och är rätt less på att laga både lunch och middag, säger Johan Wrangel.

Karta: Annas Hembageri
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!