Marknad mednärodlade rabarber

Lördagens rabarberfestival på Bondens marknad var en hit, menade försäljaren Monika Naess. – Det var kö in till Mariefred för en timme sedan. Bättre kan det inte bli.

Mariefred2014-05-17 19:45

Av vädrets makter kunde i alla fall ingen önska något mer på Rådhustorget i värmen i dag vid klockan ett. Här såldes det rabarberbullar, marmelader, sylt, crêpes och "rabarberkeramik" bland annat.

Några av försäljarna var Monika Naess som tillsammans med kollegan Kerstin Dumphy bland annat sålde lammkorv – med rabarberchutney.

Och ett par stånd därifrån stod Michael Ericsson och Tina Bäck från Östergården på Ek utanför Gnesta. De hade med sig flera rabarbersorter, bland annat en mycket vanlig en.

– Victoria har funnits med väldigt länge och den finns ofta i gamla trädgårdar och det är på den som man gör slotterdricka, sade Tina Bäck.

– Man lägger rabarber i en hink, häller på socker och citron och varmt vatten. Så får det stå så i några dagar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om