På nationaldagen föll juteväven från det nya staketet vilket omger Gripsholms värdshus, med 70 olika motiv som avhandlar Mariefreds, Strängnäsbygdens och Sveriges historia.
Men ett av dem har fått fel årtal. Det står att "raggarbråket" i Hjorthagen skulle ha inträffat 1979, men sista året för nöjeslivet i parken var 1978, då den siste ägaren sägs ha ledsnat på raggarnas ständiga stök. Våren 1979 monterades dansbanan ner, och numera finns den i Engelska parken i Åker.
I Strengnäs tidning kan man tio år tidigare, 2 maj 1969, däremot läsa om ett stort raggarbråk som slutade i flera misshandelsåtal.
Lokalhistorikern Jim Sjöberg är den som tillsammans med hembygdsföreningen har tagit fram de årtal som finns på staketet.
Är det raggarbråket 1969 som egentligen avses?
– Jag vet inte. Årtalet 1979 kommer i alla fall inte från mig, jag har inget specifikt årtal alls för detta i mina papper, säger Jim Sjöberg, som läser upp sin text från appen och där nämns bara 60- och 70-talen som tid för raggarbråk. Och så långt är det korrekt, för detta var ett problem under flera sommarsäsonger i Hjorthagens historia.
Fredrik Åström på Svenska kulturpärlor är den som kom med idén till projektet "Sverige 500 år" för bara tolv månader sedan.
– Är detta det enda felet får vi vara glada, säger han.
Konstverkets motiv är från olika epoker och har valts ut av historikern Herman Lindqvist och Jim Sjöberg. Därefter har sju konstnärer arbetat med att teckna bilder som i nästa skede skurits ut i kortenplåtar.
Tidningen ringer upp den konstnärlige ledaren för projektet, Johan Patricny.
Vem har kommit med årtalet 1979?
– Vi sökte efter årtal på nätet och det verkade vara lite flytande. Då bestämde jag mig för att ta det året de stängde ner.
Men det året var det ingen verksamhet alls, och därmed heller inga raggarbråk, vilket Patricny inte kände till. Redan under maj månad 1979 köpte IFK Mariefred hela anläggningen och om den inte var riven och borttagen före 21 juni samma år skulle de få böter.
Vad händer nu, när ni känner till att det är fel?
– Ja, du. Vi får väl ta det vidare till ledningen och se vad man kan göra åt det.
Hur stort ingrepp är det att rätta till felet?
– Jag vet inte riktigt, vi får undersöka saken, säger Johan Patricny.