Nöjda matgäster på Rådhustorget

På lördagen flyttade värdshusets kök ut på Rådhustorget. Kökschef Marcus Jonsson bjöd på grillat med bondens egna tillbehör.

Mariefred2016-09-03 17:34

Dofterna från grillen spred sig över Rådhustorget på lördagen. Bakom en ridå av grått os stod Marcus Jonsson, kökschef på Gripsholms värdshus, och vände på korvarna.

- Det är en hemstoppad lammkorv, med smak av rostad jordärtskocka, äpple och rosmarin. Det är jätteroligt att göra det här. Det är ett sätt att visa vad det går att göra med alla de här råvarorna, säger han om samarbetet med Sparbanken, som gör det möjligt att bjuda marknadsbesökarna på en måltid.

Livematlagning var alltså temat för sommarens näst sista Bondens egen marknad på Rådhustorget i Mariefred. Sedan kvarstår två marknader, en i Malmköping och en i Strängnäs, innan säsongen är avslutad.

- Marknaderna när det var food truck-mästerskap och gatumusik-SM var verkligen en succé. Då kom det många nya besökare utöver vår vanliga publik, säger Robert Schweitz från Annas hembageri, som har varit med på några av marknaderna.

Lördagens lammkorv med tillhörande kål- och rödbetssallad, getostkräm och bröd lär inte bara ha doftat gott. Den smakade "alldeles utmärkt", intygade marknadsbesökaren Bodil Svensson.

- Vi äter lamm hemma lite då och då. Det är gott, säger Nykvarnsbon som brukar åka till Mariefred om helgerna.

- Vi handlar och fikar och njuter av staden. Det är en trevlig stad, Mariefred. Inte minst finns det många bra krogar med god mat, säger maken Bertil Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!