Populär matbod vid Mälaren till salu: "Slutar på topp"

Ett anslag på ena gaveln talar om att den populära Glass- och strömmingsboden i Mariefred är till salu. "Jag ger mig efter den här säsongen", säger ägaren Anders Hellsing.

Anders Hellsing sjunger på sista versen som ägare av Glass- och strömmingsboden i Mariefred. Ett anslag på matstället förkunnar att rörelsen är till salu.

Anders Hellsing sjunger på sista versen som ägare av Glass- och strömmingsboden i Mariefred. Ett anslag på matstället förkunnar att rörelsen är till salu.

Foto: Lars Kilström, Camilla Lillsebbas, Arkiv

Mariefred2022-03-23 11:12

Han driver det sjönära stället tillsammans med Maria Hammar och Kent Johansson. Totalt finns det 14 anställda.

Årets säsong startar den 1 april.

– Jag är 76 år nu och tycker det är att dags att lägga av. Man orkar inte hur länge som helst. Jag tror ändå att jag får sluta på topp, det blir en bra säsong i Mariefred.

Har två år med pandemin påverkat ditt beslut?

– Inte alls, för oss har verksamheten rullat på bra.

Anders Hellsing har drivit restaurangverksamheter i Mariefred i 22 år och arrenderar marken av kommunen för 30 000 kronor om året.

– Det är ett perfekt läge vid Mälaren och med Gripsholms slott mitt emot.

Finns det spekulanter som vill ta över efter dig?

– Enormt många har hört av sig redan, trots att jag inte annonserat. Efter den 1 augusti ska jag på allvar se över alternativen. Mitt krav är att den nya ägaren behåller delar av konceptet, säger Anders Hellsing som har glassleverantör och strömmingen i åtanke.

– Men vi säljer mycket annat också, till exempel räkmackor och hemgjorda köttbullar. En bra dag kan vi ha 500 kunder.

Anders Hellsing är sugen på att dra igång sin sista säsong nästa fredag.

– Folk är på mig på stan och frågar om när vi öppnar. Vi har så mycket kunder från både hela Sörmland och Stockholm. Vi behöver inte invänta den stora sommarinvasionen.

Den 1 oktober checkar Anders Hellsing ut för gott.

– Däremot ska jag fortsätta sälja julgranar i Mariefred.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!