– Det är roligt att ha så fina grejer. Alla som jobbar här vill gärna gå ut och plocka, säger Johan Enlund som är kallskänkeansvarig på värdshuset.
Kockarna har använt bland annat libbsticka, mangold, persilja, rabarber och vinbär från Callanderska gårdens nya kryddträdgård. Växterna och bären har använts som såväl smaksättare som bärande ingredienser och dekoration på faten som har burits ut från köket.
– Det står i menyn att det kommer från Callanderska gården och vi berättar det gärna för gästerna. Det här är väldigt uppskattat av oss, säger Johan Enlund som hoppas på ett fortsatt och utvecklat samarbete med Callanderska gården.
Det är hembygdsgårdens trädgårdsgrupp som har planterat och skött om växtligheten, som har planerats av trädgårdsdesignern Cecilia Widenflycht. Tanken med projektet var att återskapa en kryddträdgård, så som den såg ut på en gård som Callanderska för 100 år sedan.