Honom träffar tidningen kring klockan 13.30. Då har två bilar hastigt stannat till för att personer antingen ska kunna hämta kit eller lämna provsvar, för vidare transport till Mälarsjukhuset.
– Jag finns här för att svara på frågor, berättar Abdel Monem.
Varje vardag kommer han eller en kollega att befinna sig vid eller i närheten av lådan.
– Vi jobbar mellan 9 och 15, säger Abdel Monem.
Strängnäs vårdcentral i Ulvhäll fick sin låda den 8 december, samtidigt som bland andra två ställen i Eskilstuna. På onsdagen var turen kommen till Vingåker, Flen, Trosa och Mariefred. Näst i tur, den 17 januari, står vårdcentralen i Gnesta.
– Planen är att samtliga vårdcentraler i regionen ska förses med lådor, berättar smittskyddsläkaren Signar Mäkitalo.
Vidare säger han att Region Sörmland tagit höjd för ett scenario där drygt tio procent av befolkningen, som ligger på knappt 300 000, ska kunna testa sig under en och samma vecka.
– Vi upphör med viss annan verksamhet för att hinna analysera alla provsvar som kommer in. Smittspridningen har gått fruktansvärt fort.
– Systemet är skört, men situationen ser bättre ur än i flera andra regioner. Målbilden skiljer sig åt. I Skåne till exempel kan du få vänta tre–fem dagar på att få göra ett test. Helst ska man testa sig samma dag som man insjuknar.
Hur längre behöver den som misstänker covid-19 vänta på svar?
– Inom 48 timmar är 99 procent av testerna klara, motsvarade siffra för ett dygn är 67 procent.
– Men har man symtom ska man ändå vara hemma, tillägger Signar Mäkitalo.
Fler lådor är på väg ut?
– Ja, det ska bli lättare att ta prov. Men lådorna kräver personal, gärna flerspråkig.
I ett pressmeddelande konstaterar Signar Mäkitalo: "Fördelen med de här testerna är att även personer med symtom ska kunna hämta och lämna testet. De ska finnas i en låda utanför vårcentralerna."
Veckan efter nyår analyserades 15 799 prover i Södermanland, trots att det fanns en röd dag. Resultatet blev närmare 3 000 positiva fall, där omikronvarianten står för drygt 80 procent, enligt Signar Mäkitalo.
– Smittan i Sörmland finns främst i åldrarna 20–60 år, framöver räknar vi med att siffran bland skolungdom ska stiga, berättar han.
Går det att få några specifika siffror på läget i Strängnäs kommun?
– Nej, det blir för bökigt att få fram data från olika kommuner.